Neem jouw grootouders gratis mee uit
Zaterdag 4 juni is het Nationale Opa en Oma dag. Dit is dé dag om de rollen een keer om te draaien en alle opa’s en oma’s in het zonnetje te zetten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 1/3de van alle grootouders in Nederland minstens 1 keer per week oppast. Ze zijn zo onmisbaar voor veel jonge gezinnen. Veilingplatform VakantieVeilingen speelt in op deze trend waarbij grootouders meer tijd doorbrengen met hun kleinkinderen. Daarom kun je deze week meebieden op verschillende dagjes uit, waarbij je opa en oma gratis mee mogen. Daarnaast wordt er met de Golden Oldie-verkiezing gezocht naar de leukste opa en oma van Nederland.

Wat is Opa en Oma dag?
Opa en Oma dag komt oorspronkelijk uit Amerika, waar het voor het eerst in 1978 werd gevierd. De dag is bedoeld om opa’s en oma’s goed te verwennen. De dag valt niet in elk land op dezelfde datum. In Nederland vindt Opa en Oma dag plaats in juni. Hoewel deze feestdag in ons land al sinds 2004 bestaat, is deze nog steeds vrij onbekend in vergelijking met Moeder- en Vaderdag.

Opa en oma gratis mee uit
VakantieVeilingen wil Opa en Oma dag in Nederland op de kaart zetten. Bied je mee en win je vóór 5 juni 1 van de geselecteerde dagjes uit, dan krijg je 2 extra tickets. Ga bijvoorbeeld naar de Apenheul, Familiepark Drievliet of het Scheepsvaartmuseum. Bekijk hier de dagjes weg en de voorpret kan direct beginnen.

Golden Oldie-verkiezing
En daar blijft het niet bij, want de zoektocht naar de Golden Oldie is gestart. VakantieVeilingen gaat hierbij op zoek naar de favoriete opa en oma van Nederland. De oma die het liefst elke dag komt oppassen, de opa die altijd klaarstaat met een hamer als er iets gerepareerd moet worden of het gouden duo waarbij je altijd terechtkunt met je verhaal; het is nooit te laat om ze te laten weten hoe bijzonder ze zijn. De winnende Oldie geniet van een 9-gangendiner, overnachting en ontbijt bij een Michelin-sterrenrestaurant. Nomineer jouw superopa of -oma vóór 4 juni en laat hierbij weten waarom hij of zij moet winnen.

Dit is het boek die opa’s en oma’s krijgen lezen om een kleinkinderen beter te begrijpen

Inspiratieboek voor leuker en makkelijker opvoeden

Kinderpsycholoog Tischa Neve laat in dit opvoedboek zien en ervaren hoe je met samenwerken en vanuit contact en verbinding met je kind lastige situaties kunt voorkomen en kunt oplossen. Hoe je je eigen emoties onder controle leert houden en die van je kind. Tischa Neve leer je hoe je zelf aan de slag kunt met dingen die je graag anders wilt. Hoe je van een time-out een veel fijnere time-in kunt maken, hoe je kunt opvoeden zonder straffen en belonen en waarom dat jou en je kind veel oplevert. Dit boek brengt nog meer gezelligheid, rust en plezier in huis!

20.95