Pubers zijn leuk! Inspiratieboek voor ouders van pubers

20.95

Voor jou als ouder of professional die werkt met pubers schreef kinderpsycholoog Tischa Neve daarom dit boek. Een boek met columns en inhoudelijke artikelen vol eyeopeners, humor en veel praktische tips. Geen theoretisch boek over het puberbrein, maar een inspiratieboek voor bij het grootbrengen van en omgaan met pubers.
Door dit boek te lezen snap je waarom een puber doet wat hij doet en kun je daar weer om lachen.
Je leert en ervaart hoe je door samen te werken vanuit contact en verbinding lastige situaties kunt voorkomen en oplossen, hoe je omgaat met lastig gedrag en hoe je een puber eigen verantwoordelijkheden kunt geven.
Kortom: hoe je samen deze pittige én leuke periode makkelijker doorkomt.

Pubers zijn leuk! Inspiratieboek voor ouders van pubers
Ach, ze zijn zo aandoenlijk en leuk, die pubers. En tegelijkertijd kun je ze als ouder hoogstwaarschijnlijk regelmatig wel achter het behang plakken. Chagrijnig, onbereikbaar, van heel boos naar hyper, lamlendig, brutaal of supermelig. Soms heel groot en dan weer heel klein. Bij een beetje puber komt alles voorbij. Aan ons de taak om die wispelturige puber goed te begeleiden, te begrijpen en ermee in contact te blijven. Met de puberteit begint het losmaken én loslaten. En juist dan heeft die uithuizige, dwarse puber je meer dan ooit nodig; jouw sturing, hulp, meedenken en steun. Loslaten én goed begeleiden dus – een behoorlijk ingewikkeld proces en een hele uitdaging. Voor jou als ouder of professional die werkt met pubers schreef kinderpsycholoog Tischa Neve daarom dit boek.

Boek over pubers
Een boek met columns en inhoudelijke artikelen vol eyeopeners, humor en veel praktische tips. Geen theoretisch boek over het puberbrein, maar een inspiratieboek voor bij het grootbrengen van en omgaan met pubers. Door dit boek te lezen snap je waarom een puber doet wat hij doet en kun je daar weer om lachen.
Je leert en ervaart hoe je door samen te werken vanuit contact en verbinding lastige situaties kunt voorkomen en oplossen, hoe je omgaat met lastig gedrag en hoe je een puber eigen verantwoordelijkheden kunt geven.
Kortom: hoe je samen deze pittige én leuke periode makkelijker doorkomt.

Om een indruk te krijgen van het boek hebben we een preview boekje gemaakt.

Boekje A6_Pubers zijn leuk

Direct bestellen via bol.com

Pubers zijn leuk
"Pubers zijn Leuk! Zeker als je ze begrijpt is een boek dat zich richt op het begrijpen van pubergedrag en de hersenontwikkeling van pubers. Het boek is geschreven voor ouders, onderwijzers en andere professionals die betrokken zijn bij de opvoeding van pubers.

Het boek begint met een uitgebreide uitleg over het puberbrein, inclusief de laatste ontwikkelingen in de neurologie en hersenwetenschap. Hierdoor krijgt de lezer een beter begrip van de veranderingen die plaatsvinden in de hersenen van pubers en hoe deze veranderingen invloed hebben op hun gedrag.

Daarnaast gaat het boek in op de unieke uitdagingen van de adolescentieontwikkeling, zoals bijvoorbeeld het ontwikkelen van een eigen identiteit en het leren omgaan met emoties. Ook wordt er aandacht besteed aan hoe ouders en onderwijzers kunnen bijdragen aan een positieve en gezonde ontwikkeling van de puber.

Ouderschap en pubers
Een belangrijk onderdeel van het boek is ouderschap en parenting. Het biedt praktische tips en adviezen voor ouders en andere opvoeders over hoe ze het beste kunnen communiceren met pubers en hoe ze hen kunnen helpen problemen op te lossen.

Angst en depressie bij pubers
Daarnaast, gaat het boek ook in op de problemen die vaak voorkomen bij pubers, zoals bijvoorbeeld depressie en angst, en hoe ouders en onderwijzers kunnen helpen bij het voorkomen of oplossen van deze problemen.

In samenvatting, 'Pubers zijn Leuk! Zeker als je ze begrijpt' is een boek dat inzicht geeft in de hersenontwikkeling en gedrag van pubers. Het biedt praktische tips en adviezen voor ouders, onderwijzers en andere opvoeders, zodat zij hun pubers beter kunnen begrijpen en ondersteunen tijdens deze belangrijke periode in hun leven."

Extra informatie

Druk:

4e druk

Ondertitel:

zeker als je ze begrijpt

Auteur(s):

drs Tischa Neve. Kinderpsycholoog en opvoedkundige

EAN / ISBN:

9789079603435

Beschikbaar:

Te verkrijgen via elke (internet)boekhandel

Formaat:

17 x 24 cm

Verschijningsdatum:

1e druk verscheen in november 2017
4e druk verschijnt eind november 2021

Afwerking:

Harde band met leeslint

Aantal pagina's:

152

Categorie:

Voor iedere ouder en jeugdprofessional die met pubers leven en werken

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pubers zijn leuk! Inspiratieboek voor ouders van pubers” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over de auteur

Tischa Neve
Tischa is kinderpsycholoog, moeder van Dim en pleegmoeder. Sinds het opvoed-tv-programma Schatjes (2006) waarin zij ouders coachte, richt zij zich met haar bedrijf Groot&Klein op het inspireren en ondersteunen van ouders en professionals bij de opvoeding en het grootbrengen van kinderen. Boeken, lezingen, workshops, coaching en online cursussen: alles om opvoeden (nog) leuker en makkelijker te maken. Regelmatig zie je bijdragen van haar in bladen, kranten en tv-programma’s. Zij is auteur van het ‘Inspiratieboek voor leuker en makkelijker opvoeden
www.grootenklein.nl

Tischa is ook redactielid van psychologie magazine met als specialisatie opvoeden https://www.psychologiemagazine.nl/redacteur/tischa-neve/

X