De komende tijd zullen onze auteurs – in verband met de huidige (corona)omstandigheden – een aantal tips, suggesties of een verhaal met je delen.

Elke auteur is gespecialiseerd op haar/zijn gebied. Niet alle teksten zullen dus voor iedereen bruikbaar zijn.

We beginnen met Jeannette Stam, die graag haar tips deelt met (aankomende) kindercoaches.

Als directeur en docent van de Acacia Coach Academie BV leidt Jeannette kindercoaches op. Tevens is zij bedenker en oprichter van het KinderCoachGilde, beroepsvereniging en kwaliteitsregister voor kindercoaches. Ook is zij auteur van de boeken Coachee! (inmiddels vijfde druk) en Op avontuur met de kindercoach (tweede druk). www.magievankindercoaching.nl

  1. Kijk eens terug
    Lees je aantekeningen nog eens door die je tijdens je opleiding hebt gemaakt. Vaak vind je daar verrassend leuke quotes of ideeën die je ooit zelf hebt opgeschreven. Het is geheid een grote bron van inspiratie en sowieso een belangrijke bron van informatie.
  2. Stel vrijblijvend en gratis jouw kennis en ervaring ter beschikking
    Bied bijvoorbeeld de ouders of kinderen in jouw omgeving aan dat ze je mogen bellen tijdens deze bijzonder intensieve weken. Stel een uur of twee uur per week (gratis) beschikbaar en wees dat luisterend oor. Geef geen tips en adviezen, maar luister alleen en stel vragen, zoals een coach dat doet. Je draagt hiermee bij, je bent zichtbaar en hoorbaar en je kunt ervaring opdoen.
  3. Neem zelf een coach in de arm
    Het coachen vraagt veel van ons. En elke ontwikkeling die we zelf doormaken, betekent meer inzicht en meer ervaring, die we ook weer in kunnen zetten bij de kinderen en hun ouders. Het is fijn om eens in de zoveel tijd (zelf doe ik dat eens per maand) even jij-tijd te hebben en in je eigen spiegel te kijken. Veel coaches zijn ook online beschikbaar voor coaching. Persoonlijke begeleiding door een coach betekent vrijwel altijd grote stappen in je eigen en je professionele groei.
  4. Zoek inspirerende collega’s om te sparren
    In deze tijd kun je als kindercoaches elkaar online opzoeken en elkaar blijven motiveren. Bijvoorbeeld door te (video)bellen of elkaar te mailen. Vooral door samen te delen ervaar je dat je er niet alleen voor staat.
  5. Volg webinars
    Voor deelnemers van onze opleidingen bieden we in deze periode dagelijks inspirerende webinars en online workshops. Deze zijn gratis beschikbaar, ook voor oud-deelnemers.
    Vraag bij jouw opleiding of ze ook zoiets voor jou beschikbaar hebben. Wie weet wat voor leuks er voor je bij zit.

Webinar voor ouders 16 april 2020
In deze tijd waarin er van ons als ouders enorm veel verwacht wordt qua opvoeden van onze kinderen, begeleiden  bij schooltaken, informeren over de situatie (terwijl we zelf ook niet veel weten), luisteren naar verhalen…
Maar ook meedenken bij verveling, schermtijd beperken, uitleggen waarom spelen met vriendjes nu even niet kan, ruzies tussen broertjes en zusjes helpen oplossen. En het opnieuw vinden van balans. 

Wat veel ouders gemeen hebben is dat ze thuis werken of drukker zijn dan anders qua werkzaamheden omdat ze bijvoorbeeld in de zorg werkzaam zijn.
En vergeet niet de vaders en moeders die op het randje van burnout balanceren of daar al in beland zijn. 
Kortom, ook vaderschap en moederschap valt wat ons betreft onder de vitale beroepen!

In dit webinar gaan we met elkaar op zoek naar de balans. Ontvang je informatie waar je weer even mee verder kunt. En hopen we je vooral voeding te geven voor het papa-schap en het mama-schap.

Klik hier om aan te melden