Van 4 tot en met 10 oktober organiseert het Nederlands Jeugdinstituut de Week van de Opvoeding. Het thema van de week in 2021: Vertel eens… De Week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis — met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals. Hieronder een kleine greep uit de opvoedboeken die bij ons zijn verschenen. Sommige boeken zijn ook als e-book verschenen

Opvoedkundige en kinderpsycholoog Tischa Neve laat in dit opvoedboek zien en ervaren hoe je met samenwerken en vanuit contact en verbinding met je kind lastige situaties kunt voorkomen en kunt oplossen. Hoe je je eigen emoties onder controle leert houden en die van je kind. Tischa Neve leer je hoe je zelf aan de slag kunt met dingen die je graag anders wilt. 

Een boek met columns en inhoudelijke artikelen vol eyeopeners en praktische tips. Geen theoretisch boek over het puberbrein, maar een inspiratieboek voor bij het grootbrengen van en omgaan met pubers.

Mist de opvoeding diepgang, dan kan ongewenst of passief gedrag een signaal zijn dat kinderen behoefte hebben aan méér dan de opvoeding hen biedt. Dit boek wil duidelijk maken dat ouders ertoe doen.