James T. Webb is een Amerikaanse psycholoog en schrijver, geboren in 1946. Hij is vooral bekend om zijn werk op het gebied van hoogbegaafdheid, begaafdheid en creativiteit bij kinderen en adolescenten.

Webb is mede-oprichter van het Institute for Educational Advancement, een non-profitorganisatie die zich inzet voor de ontwikkeling en ondersteuning van begaafde en getalenteerde kinderen en jongeren. Hij is ook de auteur van verschillende boeken, waaronder “Misdiagnosis and Dual Diagnoses of Gifted Children and Adults”, “A Parent’s Guide to Gifted Children”, en “Guiding the Gifted Child”.

Webb heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn werk op het gebied van hoogbegaafdheid en begaafdheid. Hij heeft ook bijgedragen aan de ontwikkeling van verschillende tests en programma’s om begaafde en getalenteerde kinderen te identificeren en te ondersteunen.

Als spreker heeft Webb over de hele wereld lezingen gegeven over onderwerpen als hoogbegaafdheid, begaafdheid, creativiteit en onderwijs. Zijn werk heeft een blijvende impact gehad op de manier waarop we denken over begaafdheid en hoe we begaafde en getalenteerde kinderen kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling.